Drvo aluminijum IV78 prozor

Gledano iznutra drvo aluminijum IV78 prozor djeluje toplo i ugodno, a s vanjske strane odlučno i izdržljivo.  Izgled s unutarnje strane možete lako prilagoditi prema opremi interijera, a izgled vanjske strane, sa alu profilom,  pak, prema, izgledu fasade.

Karakteristike

Prednosti

Savremeni dizajn primjeren za niskoenergetske objekte, jednostavno održavanje i dugi životni vijek.

Drvo

Drveni profil debljine 78 mm je od kvalitetnoga drveta (smreka/jela/ ariš/hrast/ meranti/bor), lijepljen bez vidljivog dužinskog spoja; za bolju prilagodbu s opremom enterijera, prozor se može izraditi iz različitih vrsta drveta.

Aluminijum

Na vanjskoj strani UNIFORM ili STEMESEDER aluminijum maska s nježno zaokruženim uglovima učinkovito štiti od vremenskih uticaja; izbor boja je bogat – od boja po RAL ljestvici, do Antico boja i boja s izgledom drveta.

Površinska obrada

Izdržljiv i prirodno nježan premaz na vodenoj osnovi nudi se u mnogim  nijansama.

Staklo

Karakteristično staklo koje ide u drvo aluminijum IV78 prozor je 4+12Ar+4+12Ar+LowE4, no moguće je ugraditi i druge različite kombinacije dvoslojnog ili troslojnog stakla kojima se ostvaruje niz estetskih i energetskih učinaka, u skladu sa Vašim zahtjevima.

Okovi

Kvalitetni okovi uglednih evropskih proizvođača Maco i Sigenia omogućuju jednostavno otvaranje po horizontalnoj i vertikalnoj osi; moguća je također ugradnja sigurnosnog ili skrivenog okova te ventusa za otvaranje nadsvjetla.

Zaptivanje

Serijski se u prozore profila drvo aluminijum IV78 ugrađuju 6 guma, jedna u štok, dvije na krilo i po jedna sa vanjske i unutrašnje strane stakla.

Više informacija

Boje za drvo

Za drvo i drvo-aluminijum stolariju imamo širok dijapazon različitih boja i lakova renomiranih evropskih proizvođača Italian Coatings i Milesi. Drvene površine zahtijevaju održavanje kroz process lakiranja kako bi drvena struktura ostala postojana.

Staklo za stolariju

Staklo je dragocjena veza između unutrašnjeg i vanjskih prostora. Ono je jedan od ključnih elemenata postizanja ugodnosti u prostoru, budući da ispunjava i osnovnu funkciju prozora i brine za druge bitne funkcije — od ometanja pogleda, do štednje energije i zaštite od buke.