Niskoenergetske kuće

SAVOX nisko energetske kuće su pažljivo dizajnirane i napravljene za apsolutni komfor, istodobno garantujući minimalan utošak energije za grijanje i osvijetljenje.

Minimalan utrošak energije možemo garantovati zahvaljujući našem posebnom sistemu gradnje koji je zasnovan na velikom nivou termo-izolacije, paronepropusnosnim omotačem, kontrolisanim sistemom ventilacije i maksimizacijom iskorištenja dobitaka toplote od sunčevog zračenja kroz optimalan dizajn.

Godišnja potreba energije za grijanje u niskoenergetskim kućama se kreće između 15 i 50 kWh/m2. Nisko-energetske kuće su nešto manje energetski učinkovite u odnosu na pasivne kuće, ali početni troškovi izgradnje su znatno niži, a investicija se isplati prije.

Energetska efikasnost

Kuća treba da traje generacijama. Zato, ima smisla da od samog početka Vašu kuću napravite maksimalno energetski efikasnom, time dugoročno osiguravate mnogo niže troškove i mnogo bolji komfor stanovanja.

Zdrava unutrašnja klima

Zdrava klima interijera od velikog je značaja s obizirom da 85% života provedemo u zatvorenom prostoru a sistem prirodne ventilacije smanjuje rizik od alergija na najmanju moguću mjeru. Naš sistem gradnje omogučuju minimalne promjene i konstantnost temperature u cijeloj kući.

Zvučna izolacija

Naš sistem gradnje ne poboljšava samo energetsku učinkovitost, več i učinkovito blokira neželjene zvukove izvana koji mogu imati negativan utjecaj na vaš san i ukupnu udobnost življenja.

Zaštita okoline

Zgrade u Europi su odgovorne za više od 40% ukupne potrošnje energije u EU, sam stambeni sektor za oko 25%. Izgradnja energetski učinkovite kuće pomoći će smanjenju emisije CO2 te pomoći u borbi protiv klimatskih promjena.